Beste Hawkers,

Op zaterdagavond 19 juli 2014 kregen wij het bericht dat ons medeclublid Erik Maas passagier was van de vlucht MH-17 die boven Oekraïne op 17 juli is verongelukt. Erik ging samen met zijn nieuwe levenspartner Petra twee weken naar Indonesië om te genieten van hun vakantie. Het mocht helaas niet zo zijn.

We hebben Erik leren kennen als een gezellige man en zullen hem missen.
Op 1 oktober 2013 is hij lid geworden en wilde heel graag helikopter leren vliegen. Gerard, Thomas en Eric hebben hem de kneepjes van deze (moeilijke) tak van de hobbysport bijgebracht. Wekelijks zag je Erik vorderingen maken en inmiddels trainde hij zonder instructeur.
De één na laatste ontmoeting op ons vliegveld was heel kort. Hij vloog een paar tellen met zijn heli en er trad een storing op. Tijdens het laatste bezoek op het veld kwam hij de gerepareerde heli uittesten nadat hij de regelaar heeft vervangen. Dat bleek de boosdoener. Daarna kwam hij gezellig erbij zitten, babbelde even mee en vertrok weer. Zijn vakantieplannen naar Indonesië heeft hij het niet met alle leden gedeeld. Vandaar de verbazing dat ook zij één van de slachtoffers zijn.

Nu blijkt dat hij, samen met zijn nieuwe liefde, door een paar barbaren ‘uit de lucht is geschoten’.

Ons medeleven gaat uit naar familie en vrienden namens alle leden van Modelvliegclub The Hawks.