De Vughtse Modelvliegclub The Hawks (VMVC) is in oktober 1979 opgericht.
Ons vliegveld ligt tussen Vught en Den Bosch in de Gement aan de Rijskampenweg
(een zijweg van de Gementweg) vlakbij het Drongelenskanaal.
Het ligt dus ideaal voor modelvliegers uit Vught en Den Bosch West.veldje

The Hawks is een modelvliegclub voor vleugelvliegers en staat een beperkt aantal helivliegers toe (20% van het totaal aantal leden).
I.v.m. de milieuvergunning worden modellen, die meer dan 80 dB produceren, niet toegelaten.

Leden zonder brevet krijgen door ervaren piloten vliegles met dubbele bediening met als doel na een gedegen opleiding het brevet te halen. Daarna mag men zonder begeleiding vliegen.
Met een modelzwever, voorzien van een elektromotor, is deze sport redelijk snel en eenvoudig onder de knie te krijgen. Verder hebben we specifieke ‘brandstofmotor-vliegers’ en ‘elektromotor-vliegers’

Het is toegestaan om de hele week van het  veld gebruik te maken, maar omdat modelvliegen niet geheel ongevaarlijk is staat het bestuur niet toe dat modelvliegers alléén deze sport uitoefenen. Middels social media weten de leden elkaar goed op de hoogte te houden wie ook naar het veld wil komen.

Bezoekers zijn natuurlijk altijd welkom maar moeten in verband met de veiligheid wel achter de hekken blijven. Kijk even op de site of informeer even ruim vooraf via onze contact pagina of er activiteiten op het veld plaatsvinden.

Bouwen gebeurt meestal in de wintermaanden en dan komen we eenmaal per maand bijeen in een gemeenschapsruimte in Vught en bespreken we probleempjes met elkaar door die tijdens het bouwen naar voren komen.vliegers

Het is bij The Hawks toegestaan om ook lid te zijn van een andere vereniging.

Blader rustig door deze website en heb je vragen, schroom dan niet om deze te stellen via onze contact pagina.
Bekijk de foto`s en filmpjes en ontdek wat een leuke hobby dit is.

Een vliegensvlugge groet,
Het bestuur.