Na een weggeregende clubdag in 2016 was er dan in 2017 weer een echte clubdag.

De organisatie (Kees, Huib en Willem) waren op tijd op het veld om het parcours uit te zetten. Sommige leden kwamen uit puur enthousiasme vroeg naar het veld en hielpen gezellig mee.

Aan de wedstrijd hadden zich 6 vleugelvliegers en 4 heli/drone-vliegers gemeld. Toen iedereen aanwezig was werd er nog even genoten van een bakkie koffie. Uiteindelijk moest de clubdag echt beginnen. De organisatie heette iedereen welkom en er werd uitleg gegeven over de verschillende oefeningen: doellanding, limbovliegen, 2min vliegen, vierkantlopen en de Le Mans start. Daarnaast werd er een vrijwillige jury aangewezen: Luc en Jean-Paul, deze konden met een scoringsformulier de verschillende deelnemers punten geven voor vliegstijl en acrobatiek.

Iedere deelnemer werd voor zijn oefening opgeroepen om deze zo goed mogelijk uit te voeren met als laatste de spectaculaire Le Mans start. Hiervoor stonden de deelnemersen hun zenders klaar in een aangegeven vak. De kisten stonden klaar aan de startlijn. De spanning liep op en na een valse start trokken de deelnemers een sprintje om een paaltje om vervolgens hun zender op te pakken en daarmee zo snel mogelijk met de eigen kist 2 rondjes om het veld te vliegen. Een spectaculair gezicht; 6 kisten die bijna gelijk starten. Ook voor de dronevliegers was dit een leuke oefening al was de deelnemergroep daar iets kleiner. Na deze oefening werd het veld leeg gemaakt en kon er nog even vrij gevlogen worden. De organisatie trok zich even terug in het clubhuis om de scores te verwerken om daarmee de winnaars aan te kunnen wijzen.

De prijsuitreiking werd verzorgt door onze voorzitter. Een hele mooie poedelprijs werd ter beschikking gesteld door Huib, zijn amigo. Deze ging naar Lex die toch al van plan was om te gaan zweven, dus dat kwam heel goed uit. De eerste prijs vleugelvliegen ging naar Coen, de eerste prijs Heli-vliegen ging naar EricB, de Adriaan van Ashveldt bokaal ging dit jaar naar David en de, voor het eerst dit jaar uitgereikte, ZweefDuurCompetitie-bokaal ging dit jaar naar Willem.

Hierna werd de BBQ gestart en hebben we heerlijk met z’n allen gegeten en genoten.

We kunnen terugkijken op een gezellige en zeer geslaagde clubdag 2017!
(De foto’s zijn hier terug te vinden)

Clubdag 2017
Getagd op: