Een prachtige 3 december 2016 was het vandaag en heerlijk weer om naar het veld te gaan. Samen met H. de status van ons veld bekeken en enkele klemmen gezet tegen onze ondergrondse vrinden. Na deze korte actie meteen de DLG’s in de arm genomen. Tussentijds arriveerde D. ook met de hond Jente.

Heerlijk lopen slingeren en uiteindelijk hebben we met z’n drieën de Stobel eens kritisch beoordeeld in de start. Ik heb alle kritische noten in de startsetting in de zender aangepast en ik moet zeggen en dat eea prima hielp om nog hoger in de lucht te eindigen met deze prachtige DLG. Ik was zelfs verbaasd dat ik nog een belletje heb weten mee te pakken, hij was weliswaar dun maar toch, m’n Stobel ging omhoog! Het DLG examen was met positief resultaat afgesloten aldus H. Het landen was vandaag helemaal geen probleem, de Stobel is meer gevangen dan dat ie gras heeft gezien. Ook hiervoor heb ik aanpassingen gedaan, net iets minder down mee laten lopen bij het remmen. Dan komt ie heel beheerst binnen en kan ik hem rustig opvangen.

D. heeft vandaag enkel motor kisten uitgelaten. Een zelf gemaakt Pylonracer moest nog eens na een jaar stof happen geprobeerd worden. Een superkist die prima vloog in tegenstelling tot eerdere berichten van D. Helaas moest de landing eindigen met een gebroken prop, hier moet nog een oplossing voor gezocht worden. Tevens heeft de P51 van eflight z’n rondjes gedraaid. Prachtig kistje en tijdens de vlucht viel het op dat de grote van deze kist (klein dus) niet echt opvalt tijdens het vliegen.

De dag heerlijk afgesloten met een laatste vlucht met de Epsilon, waarbij een ballon mooi boven de kist vloog.

Met recht een prachtige dag!

jente stobel_in_het_gras pylon_stobel epsilon_ballon

Een prachtige 3 december 2016
Getagd op:         

Eén gedachte over “Een prachtige 3 december 2016

  • 3 december 2016 om 21:50
    Permalink

    De blauwe racer is een zelf gemaakt mix van depron en balsa. Na wat aanpassingen vliegt ook dit exemplaar bijzonder goed! Het model is een Caudron 460. Het bestaat echt en overweeg deze op te schalen naar een span van 1,60?

Reacties zijn gesloten.