In een spannend avontuur van ontdekking en creativiteit zijn de derdeklassers van HAVO en Atheneum, dit jaar, begonnen aan een opwindend project: het bouwen van hun eigen zweefvliegtuigen.
Na een voorlichting van leden van The Hawks duiken de teams in theoretisch onderzoek om vervolgens hun eigen ontwerp te smeden voor een zweefvliegtuig met een maximale spanwijdte van 1,5 meter.

Om de overgang van theorie naar praktijk naadloos te maken, werden deze enthousiaste leerlingen uitgenodigd om een bezoek te brengen aan modelvliegclub The Hawks, waar ze de kans kregen om zelf een vlucht te maken met echte modelvliegtuigen en de wereld van modelvliegen te ontdekken.

Een prachtige windstille dag was gereserveerd voor dit spannende uitje. De dag begon met een demonstratie van een 1,5mtr DLG modelzweefvliegtuig, waarmee de leerlingen de kunst van het zweven konden waarnemen.
Daarna stonden 48 opgewonden leerlingen en 4 modelvliegtuigen, bemand door ervaren Hawks-leden, klaar om zelf de lucht in te gaan. Elke leerling, en zelfs enkele leraren, maakte een adembenemende vlucht met een modelmotorvliegtuig. Dankzij de vier leraar/leerling-leszenders verliep alles veilig en soepel. Sommige leerlingen waren aanvankelijk nerveus, terwijl anderen al snel de smaak te pakken kregen en hun vliegtuigen behendig onder controle hielden.

Het hoogtepunt van dit avontuur wacht de leerlingen nog in de gymzaal, waar ze hun modelzweefvliegtuigen zullen presenteren en die, met een handstart, de zaal mag doorkruisen. Een deskundige jury, bestaande uit leraren, leerlingen en een lid van The Hawks, zal de creaties beoordelen op originaliteit, vluchttijd en presentatie.
Een kans voor deze jonge luchtvaartenthousiastelingen om hun vleugels uit te slaan en te schitteren in de wereld van het (model)vliegen!

Leerlingen van het D’Oultremonde College ervaren modelvliegen bij The Hawks
Getagd op: