Zaterdag hebben we, enigzins spontaan, de najaars sleepmeeting gehouden in Vught. Er kon worden aangemeld via het ModelBouwForum.

En wat een prachtig weer hebben we gehad.

Het weer was in dee ochtend nog grijs maar de temperatuur voelde niet te koud aan. De deelnemers waren er redelijk op tijd dus na het uitpakken hebben we relaxed een bakkie gedaan en hebben we genoten van het gebak wat door de organisatie geregeld was. Dat was al een goed begin.

De slepers hebben even warm gedraaid en het terrein verkend en daarna is het slepen begonnen. Er onstonden blauwe gaten in de lucht tussen de grijze massa en al snel werd het aardig thermisch. Heerlijk vliegen met bijna geen wind, wat een top dag voor 22 oktober.

En soms gaat het dan ook niet helemaal goed, na een geweldige sleep en lange vlucht van de Nimbus werd de landing ingezet. Deze verliep helemaal goed tot het laatste moment dat deze het wieltje de grond raakte, en kleine tik en pats, het wieltje zag je in de romp verdwijnen. Waarschijnlijk had de ophanging bij het laatste incident toch een een tik meegekregen waardoor deze zo snel losliet. Helaas werd er dus niet meer met de Nimbus gestart. De schade was alleen een losgelaten ophanging van het wiel dus dat kan weer netjes gerepareerd worden.

Na wat sleepjes werd er ook nog een schaalsleep getoond, na mijn laatste slechte ervaring met deze exercitie heb ik hier weer met bewondering naar gekeken. Deze ging heel laag over het veld en was prachtig om te zien.

Uiteindelijk een heerlijk dag op de club, een mooi en relaxte sleepmeeting. Helemaal prima, dit gaan we snel weer herhalen.

Er is veel gefilmd, hieronder filmpjes en foto’s.

En hier enkele stills uit de film.

laag sleep
laag sleep
GB komt binnen
GB komt binnen

Najaarssleep meeting
Getagd op: