Nu de winter voorbij is, is het weer tijd geworden om aandacht te besteden aan ons mooie vliegveld. De grascommissie (Michiel en Onno) waren al een paar weken in touw om deze dag tot een succes te maken, en wat een prachtige onderhoudsdag hadden zij geregeld. Kees en Coen kwamen aan en Kees had meteen een goed bericht, hij had een motor-maaier over en schonk deze aan onze club, bedankt Kees!!! Kees en ik gingen de grote maaier halen en bij aankomst bleek de linker voorband leeg, deze na wat gehannes met de krik naar Kees gebracht en weer opgepompt. Jeroen had de bosmaaier opgehaald en vertrok naar het veld. Coen en David hadden de paal in het veld weer rechtgezet en kwamen een kijkje nemen bij de maaier. Het wiel lag er weer op en zo konden we me z’n vieren naar het veld. Eric, Michiel en Onno hadden de koffie klaar dus eerst maar eens een bakkie in het zonnetje, heerlijk!!!. Daarna meteen aan de slag, Kees maaide het gras, Onno en Eric waren in hun nopjes met de bladblazers, David was onze oprijlaan aan het snoeien en Michiel, Coen en ik waren bezig om de wals te vullen. De pomp deed zijn werk en ondertussen gingen we het veld bemesten.

De vader van Jeroen kwam onverwachts langs en had iets lekkers bij zich voor de koffie, ff een koffiebreak. Daarna weer aan de slag om vervolgens iedereen op te trommelen voor de lunch. De broodjes knak gingen er goed in, hard werken maakt hongerig! Onno, Coen en David hadden een gezellig kampvuur gemaakt en al het afval kon zo mooi opgestookt worden.

Na de lunch werd het tijd om het veld grondig te bemesten, de mestkarretjes deden hun werk goed, ook de vader van Jeroen hielp een handje mee. Volgens Kees en Michiel ging het allemaal niet snel genoeg en zij gingen met de kruiwagen en met de hand het veld bemesten. Dit schoot lekker op. Na het bemesten hing Michiel de wals achter de maaier en werd het veld aangedrukt en wat een verschil was dat!! Het veld zag er meteen een stuk beter uit. Het leek wel een biljartlaken. De maaier werd gereinigd en David en ik hadden even de vlaggenmast gestreken om de kabelgeleider te repareren en een nieuw lint te bevestigen. Na een versnapering en wat frisdrank werd het veld afgesloten en zijn we huiswaarts gereden.

Het was een hele productieve onderhoudsdag, bedankt allemaal voor je inzet en laat het een mooi vliegseizoen worden.

Willem

Onderhoudsdag 2017
Getagd op: