Op de club wordt er vaak gevraagd welke nu de beste flightsimulator is. Daarop hebben wij als club geen passend antwoord.
Het vliegen met een RC flightsimulator is niet helemaal hetzelfde als in het echt, maar het helpt wel, vooral als je een beginner bent, met het leren van het vliegen.
Bewegingen en coördinatie van het vliegtuig zijn goed te leren. Door dit te oefenen heb je zeker profijt wanneer je in het echt gaat vliegen.
In het echt vliegen blijkt in de praktijk toch anders, vaak spannender.
Veel van onze leden gebruiken Phoenix RC Flightsimulator. Het is een gemakkelijk programma, wordt door verschillende zenders ondersteund en je heb veel vliegtuigen en heli’s tot je beschikking. Op Rcgroups is er zelfs een hele afdeling die vliegtuigen maakt voor Phoenix.

Tevens kun je met je hele club vliegen doordat er een online module in het programma zit. Hiermee kun je een (afgeschermde) vliegsessie maken waar alleen je clubgenoten toegang toe hebben.
In de zogenaamde spectate mode is het weer gemakkelijk om de eventuele leerling te volgen in zijn oefeningen.
Tijdens deze sessies kan er gesproken worden en er is een chatfunctie.

Een aantal vragen/tips komen terug bij de instellingen van Phoenix, ik laat ze hier even zien:
Een instelling die voor het vliegen goed werkt is de zogenaamde “Keep ground in view”. Hiermee blijf je de horizon zien en zie je zoals in het echt, je vliegtuig kleiner worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Kan het CG aangepast worden? Ja, dit kan onder Model, Edit, Physical en is over alle assen aan te passen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Kan ik het hoogteroer trimmen zonder de schuif op de zender te gebruiken? Ja, dit kan in Model, Edit, Controls, Elevator, Trim. Dit gaat in percentages en soms is 15% al voldoende voor downtrim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Is motorvermogen aan te passen (handig als je vliegtuigen gaat vergroten)? Ja, dit kan via Model, Edit, Fine Tuning. Thrust kan tot maximaal 300% verhoogd worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een prima programma om je oefeningen te trainen maar in het echt is het toch spannender!!

RC flightsimulator
Getagd op: