Op zaterdag 26 augustus 2023 vond de langverwachte Pipermeeting plaats, georganiseerd door The Hawkers, een enthousiaste groep modelvliegtuigliefhebbers. Ondanks de uitdagende weersomstandigheden met een stevige en onstuimige wind, die zelfs gusts tot 5 Beaufort bereikte, weerhield dit de deelnemers er niet van om een opwindende dag vol vliegplezier te beleven.

The Hawkers lieten zich niet ontmoedigen door de weersomstandigheden. Met een stralende zon aan de hemel en een aangename temperatuur waren de omstandigheden overigens toch wel gunstig. De vliegers waren vastberaden om hun geliefde Pipermodellen van onder het stof te halen en de lucht in te sturen.

Ondanks de beperkte aanwezigheid van externe Piperdeelnemers was er een constant stroom van geïnteresseerd bezoek. Zowel fietsers als automobilisten uit Nieuwkuijk, Drunen en omliggende gebieden waren nieuwsgierig geworden door berichten op sociale media en in lokale kranten. Ze kwamen een kijkje nemen op het nieuwe veld van The Hawkers om te ontdekken welke adembenemende vliegkunsten de modelvliegtuiggemeenschap aan het vertonen was.

Naarmate de middag vorderde, begon de dreiging van regen de kop op te steken, en werd besloten om de activiteiten vroegtijdig af te ronden. Desondanks waren er twee vastberaden leden die tot het allerlaatste moment in de lucht bleven. Een van hen fungeerde als leerlingvlieger aan de kabel, terwijl de ander dienstdeed als instructeur. Dit illustreert hoe veelzijdig en inclusief zo’n bijeenkomst kan zijn, waar zowel beginners als ervaren vliegers een plek hebben om te groeien en te leren.

Al met al kan de Pipermeeting 2023 bij The Hawkers als een succes worden beschouwd. De vastberadenheid van de deelnemers, het enthousiaste publiek en het vliegplezier zorgden voor een gedenkwaardige dag. Voor degenen die deze keer niet konden deelnemen, is er goed nieuws. Begin oktober staat het volgende evenement alweer op de agenda. Houd de website van The Hawkers in de gaten voor meer informatie en details over dit komende evenement.

Foto’s zijn beschikbaar op de officiële internetpagina van The Hawkers: https://www.thehawksvught.nl/media/fotos/.

Verslag van Pipermeeting 2023 bij The Hawkers
Getagd op: