Vol goede moed en wedstrijdspirit zijn we bepakt en bezakt naar ons veldje vertrokken. Batterijen geladen, zenders gecheckt, gloeipluggen vervangen, in gedachte natuurlijk al een plaatsje in huis vrijgemaakt voor de bokaal…… Noem maar op. Eenmaal aangekomen op het veld met een paar mensen de geleende partytent van Onno opgezet en het feest kon beginnen (dachten we). We dachten ook, na veelvuldig raadplegen van de buienradars op onze mobiele telefoons dat er even een buitje tussendoor zou vallen. Geen aanleiding dus tot paniek of het creëren van een droog stekkie voor alle piloten en hun materieel……

Maar net als bij alle codes GEEL zoals afgelopen weken afgegeven door onze weervoorspellers in Nederland, bleek dat de rekenmodellen van het KNMI niet helemaal deden wat ze hadden moeten doen. Gevolg veul meer regen dan het voorspelde buitje. Het organisatiecomité (Cees en Willem ) namen nog even alle beoogde wedstrijdelementen door. Met een schuin oog vanuit de keet naar buiten, in de hoop dat het buienfront, wat toch een beetje boven ons veld bleef hangen, wellicht onder de indruk zou raken van hun inmiddels serieus geworden blikken.

Letterlijk enige ogenblikken later ……..

Terwijl de rest van ons al een droog plekje onder de partytent had gevonden, een beetje luisterend naar de inmiddels aanhoudende regen, kwamen de heren uit de keet te voorschijn met de woorden: `Na lang en moeilijk beraad hebben we besloten het geplande wedstrijdgedeelte voor deze dag te cancelen. Maar ja, de BBQ is besteld en komt straks. Dus?? Gaan we dan toch maar hopen op een gaatje in het wolkendek, mogelijk nog wat vliegen en er een gezellige dag van maken……  Zo gezegd zo gedaan. Al was het begin wel een beetje moeizaam. Nadat er enige versnaperingen op tafel kwamen en een drankje, werd de sfeer al snel weer beter en was het wachten op Tedje en zijn BBQ niet meer een echt een onmogelijke opgave.

Het weer vond uiteindelijk genoeg redenen om ons gemoed niet langer op de proef te stellen en gaf de zon een kans om bij iedereen een lach op het gezicht te toveren. Het klonk al snel Na de laatste regendruppels en het zien van de zon klonk het al snel: “VLIEGEN!!!!!“. En binnen de kortste keren hing alles wat kon vliegen in de lucht. En dan,precies op het goede moment (net niet te lang voor de BBQ) komt mooiweervlieger Michiel Mol aanrijden. Hij komt de Pub Dubbeldekker uitlaten. Een project waar hij een jaar of vier aan gebouwd heeft, en waarmee hij nog nooit op ons veld mee gevlogen had. En die hij nog niet eerder geland heeft. Spannend!  ‘Wat een magistraal gezicht om de Pub te zien loskomen in luttele meters….. Uit het boekje Michiel! De landing verliep al even indrukwekkend. Pfiejjj. Het zweet stond Michiel in de handen. Er ging een spontaan applaus op vanuit alle aanwezigen clubleden.

Nadat we lekker allemaal nog wat gevlogen hadden, was het tijd voor BBQ. En ja hoor, daar kwam Tedje zoals beloofd aanzetten met al het lekkers waar we met ons allen zo naar uit hadden gekeken.  En niet voor niets, mag ik wel zeggen. Echt heel erg goed allemaal!!! Heerlijke salades, sausjes, diverse soorten vlees. Iedereen heeft er van genoten, dus Tedje! het bestuur heeft besloten je op het Hawkslijstje te plaatsen bij bijzondere en feestelijke gelegenheden. Goed gedaan man!!

Na het eten is er nog wat gevlogen, waarbij zo nu en dan door een luide kreet van Willem klonk: “WIE WIL ER NOG EEN WORSTJE, EEN SHASLIK, EEN SCHOENZOOL OF EEN HAMBURGEEEEEEER!!!!!!“.  Maar iedereen heeft naar hartenlust kunnen eten en genieten. We hebben eigenlijk allemaal meer dan genoeg en we willen vliegen! Na enige tijd lijkt het er op dat het weer het voor gezien houd. Na overleg besluiten we de partytent af te breken en op te ruimen, waarmee de clubdag veel vroeger dan bedoeld ten einde kwam. Er was eigenlijk nog animo voor een kampvuur, een drankje, enige overpeinzingen en veel gezelligheid. De meesten pakten hun vliegtuigen in en vertrokken naar huis of nog een ander feestje. Alleen de heren Onno en Willem besloten onderling nog even na te genieten van het mooie uitzicht op ons veld, uiteraard met een drankje in de hand.

Al met al was het uiteindelijk toch een gezellig de clubdag. Maar we willen de gezellige avond natuurlijk nog eens overdoen, ditmaal mét kampvuur en last but not least: we willen uiteraard nog wedstrijdvliegen voor de bokaal!!! Het bestuur beraad zich nog samen met de organisatoren over een nieuwe datum om dit alsnog te kunnen doen. Ook voor mensen die nu niet aanwezig konden zijn een nieuwe mogelijkheid om mee te doen aan het wedstrijdelement.

Namens het bestuur en organisatie heel erg veel dank voor jullie aanwezigheid en een uiteindelijk hele geslaagde Clubdag.

Word vervolgd……

Clubdag 2016
Getagd op: