Een tijdje geleden had RobG een kadootje gehad van een klant van hem. Een Electra zwevertje wat een tijd lang op zolder had gelegen en bij het opruimen tevoorschijn was gekomen.

Of ik dit kistje wilde hebben om te proberen en of ik hem weer vliegend zou krijgen? Maar natuurlijk wil ik dat wel en natuurlijk probbeer ik m dan weer vliegnd te krijgen!

Het is oud vintage kistje en naar het laat aanzien redelijk goed gebouwd. De dikke laag stof van het jaren liggen heeft m’n vriendin eraf gepoetst en daarna heb ik de bestaande motorsophanging verwijderd. Dit ga ik anders maken. Het motorkapje is van kunststof en zit samen met de cockpitkap op de romp geschroefd. Hierin kan ik wel een motor monteren. Om de motor te kunnen monteren heb ik een nieuwe motor-mount gemaakt van twee lagen triplex waarna ik deze passend heb gemaakt in het motorkapje. Alles paste prima. Motor gemonteerd en het CG leek prima te liggen met een 3S 2200Mah lipo. Strijkijzertje over de folie en de Electra is weer klaar voor de eerste vlucht.

Het was even wachten op een rustige dag om dit kistje weer een remaiden te geven. Maar deze maandag leek het een perfecte dag te worden. Kist ingeladen en naar het veld.

Bij de eerste handstart leek alles goed te gaan en daarom maar meteen de motor bijgezet. De motor blijkt een beetje overpowered want met half gast gaat ie met een mooie stijghoek de hoogte in. De motor uit en dit kistje zweeft met handen los zo stabiel, heerlijk relaxted.

Dinsdag op de clubavond heb ik ‘m ook meegenomen want RobG wilde dit kistje natuurlijk ook even zien. Na een start meteen de zender aan RobG overgegeven om eens zelf te laten proberen. En relaxted vliegen was ook hier weer aan de orde. Daarna heeft Jeroen, die eigenlijk alleen ff kwam kijken, ook met dit kistje gevlogen en heb ik hem maar even beneden gecoacht voordat hij het ZDC record zou breken want dat mocht natuurlijk niet gebeuren ;-).

Al met al een leuk kistje erbij voor de lange rustige zomeravonden op de club.

Electra
Getagd op: