Door de voorspelde regen op onze vaste clubavond (dinsdagavond) hebben we deze keer de clubavond een dag eerder gehouden.

Het weer zou aangenaam zijn en de wind zou vroeg in de avond gaan liggen. Leuk, op deze avond waren toch nog 6 piloten aanwezig (niet verwacht omdat het vakantie is).

De nieuwe zwever van D. kreeg zijn maiden, een stratovario van RC Europe. Het handstartje werd meteen gevolgd door een stijging met de motor. Stratovario Prima stijging en na wat klikjes her en der vloog die kist echt geweldig. Hij leek zelfs nog lichte thermiek te kunnen vangen. Ik heb er meteen de Electra maar bij gehangen en gekeken wie er het langst kon blijven hangen, de Strato had gewonnen met 30 seconden ;-). Hij gaat nog niet de boeken in voor de ZDC maar het wordt een goede kanshebber.

L., ons nieuwste lid,  toonde zijn nieuwe romp om zijn heli en maakte een verkenningsvlucht. Zag er heel mooi uit, bijna echt. Daarna nog een paar keer met zijn andere heli gevlogen, en ook dat zag er goed uit!

M. had zijn favoriete brandstofkist bij en baalde dat hij de Pup niet bij zich had. Dit was het perfecte weer voor de Pup. Helaas wilde de motor van zijn favo kist niet soepel lopen en werd er niet gestart, een extra baalmomentje.

Het vliegen met de kist van O. maakte veel goed, een Bixler uitgerust met een hoop led lampen, M. vloog deze kist en met de aangekondigde schemering zag je deze kist op grote afstand nog perfect. Erg leuk om te zien. Dit smaakt naar meer.

En J. had eigenlijk geen zin om te gaan vliegen. M. kon J. overtuigen en gelukkig heeft zijn Snoopey toch nog even het luchtruim gezien, ik denk dat Snoopey daar heel blij mee geweest is.

Na een tevreden vliegavond (helaas zonder foto’s) hebben we de zaken weer ingepakt en zijn we weer vertrokken. Sommige nu echt op vakantie.

Voor iedereen een fijne vakantie.

Clubavond augustus 2016
Getagd op: