Na diverse malen naar Prowing te zijn geweest wat mij prima beviel ben ik deze keer naar de Euroflugtag geweest.

Het is een vliegshow van de Aeroclub Rheidt tussen Keulen en Bonn in Duitsland. Voor mij 220 km rijden.

De show duurt het gehele weekeind, met op zaterdagavond een nachtvliegshow en vuurwerk. Dat wilde ik ook meemaken en heb daarom een hotel geboekt. Op zaterdagochtend vertrokken rond 11.00 was ik op de vliegclub. Het was al behoorlijk druk en de show was in volle gang. Een reden waarom ik er mede heen gegaan ben is Henk van Hoorn waarmee ik samen met een team van 18 man in september een historische vlucht over de Simplonpas ga maken. Henk was naar de show gekomen met een Bleriot (schaal 62 %) tevens had Henk een Geebee van 3 meter span meegenomen. Leuk speelgoed. Gedurende de het weekeind hebben Henk en ik als helper een aantal showvluchten gemaakt. Dat was een leuke ervaring want de grote Bleroit, meer dan 5 meter span, trok heel veel aandacht en daarnaast is het leuk om een keer geen deel uit te maken van het publiek, maar zelf aan de show mee te doen.

De vliegshow van Prowing bestaat uit hoofdzakelijk merkenteams en dat is mooi, maar op de show van Euroflugtag bestaat naast de merkenteams hoofdzakelijk uit vertoningen van hobbyisten en dat blijkt veel meer spektakel op te leveren als het gaat om de vliegtuigen die ze gebouwd hebben. Echt ongelofelijke mooie modellen van een formaat waarvan je denkt daar kan ik zo instappen.  Er vlogen diverse modellen waarvan in het “echt” er maar een paar gemaakt zijn of waarvan alleen prototypes zijn geweest.

Zoals de Grumman X-29, SR 71 maar ook een Constalation van 4 meter, L39 Jet met een staart hoogte van 1,5 meter. Drie Starfighter van 4 meter lengte die formatie vliegen. Net echt !

Diverse schaal helis met turbine. Vele modellen van voor en tijdens WW2.

Te veel om op te noemen en de meeste 100 % schaal.

Op mij heeft een A10 Warthog , met twee turbines, de meeste indruk gemaakt zowel de vliegeigenschappen als de bouw van deze kist zijn geweldig.

Bekijk het filmpje hier op de site en geniet van de foto’s.

Vraag je vriend Google en hij laat je nog veel meer foto’s en filmpje zien.

Volgend jaar ga ik in ieder geval weer.

Mocht je zelf ook een keer willen gaan dan heb ik een tip: Hou je niet van pommes en bradwurst, neem dan een halfje bruin en een pot pindakaas mee.

De toegang is gratis en parkeren kost € 3,-.

Euroflugtag 13 en 14 augustus 2016 Aeroclub Rheidt in Duitsland.
Getagd op: