Huib is in 2013 lid geworden bij onze modelvliegclub The Hawks in Vught. Hij had tussen zijn 16e en 25ste jaar ooit vrije-vlucht kisten gebouwd en gevlogen. Zweefvliegen was zijn ding, en dat had hij waarschijnlijk van zijn vader, die was in een ver verleden zweefvlieger geweest.

Het maakte bij Huib uiteindelijk niet zo veel uit wat hij vloog, alles was goed, als het maar vloog.
Naast zijn Zweef-A brevet wilde hij ook zijn motor-A brevet halen.

Huib had een “goeie” DLG gekocht. Ik hoor Huib nog steeds roepen bij het vinden van een thermiekbel waarin de kist omhoog ging: “Ja, nu heb ik m, hij gaat omhoog”, ik moest dan altijd lachen om zijn enthousiasme.

We hadden een zogenaamde fietslier, deze hadden we op de kop kunnen tikken voor onze club. Huib vond dit prachtig. Je kon als een soort hometrainer op dat ding gaan zitten en dan kon je de zweefkist omhoog lieren puur op beenkracht. Huib vond dit prachtig.

Huib zette zich ook in voor de club, hij had de AVG uitgezocht. Deze privacy regels werden ingevoerd op onze club. In de huidige administratie werden vele gegevens geschrapt, allemaal ten goede van de leden en natuurlijk de administratieve last.

Huib had tussentijds eea geregeld voor de toegang naar ons oude veld: Op dit veld had hij, via een vriend bij de gemeente Vught, de weg-verharding geregeld. Daarnaast was het Huib die het aanduidingsbordje richting de club geregeld had, welke bevestigd werd aan de verkeerspaal langs de weg.
Een aantal jaren heeft Huib de jaarlijkse clubdag mee begeleid. Een clubdag is een gezellig samenzijn van clubleden die allerlei oefeningen vliegen en punten kunnen scoren. Allemaal voor het plezier. Hij kon daar heerlijk van genieten.

Zijn laatste vlucht was op het nieuwe veld in Elshout. We hebben daar nu een heuse verharde start- landingsbaan. Hij vond het geweldig.
Met zijn Bigfoot schuimkistje heeft hij daar wederom vele start en landingen uitvoerig geoefend.
We hebben ook zijn omgebouwde Klapperstork zweefkist opnieuw ingevlogen. Er zat nu een motor in. Na wat afstellingen vloog deze prachtig, hier zou hij mooie vluchten mee gaan maken.

Het mag helaas niet zo zijn. Huib is op 27 juni 2024 overleden.
Ons rest mooie herinneringen.

Huib we zullen je missen, goede laatste vlucht!

Namens het bestuur,
Willem

In Memoriam – Huib Segers
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.