Het gemeentebestuur van Heusden heeft groen licht gegeven voor onze modelvliegclub om te mogen modelvliegen op een nieuw modelvliegveld aan de Heusdenseweg in Elshout, daarmee kunnen de enthousiasten clubleden weer modelvliegen in seizoen 2024.

Na uitvoerige overweging van de lokale behoeften en belangen, heeft de gemeente Heusden formeel toestemming verleend voor het modelvliegen op dit modelvliegveld. Dit initiatief is een blijk van erkenning van de waarde van de hobby voor de gemeenschap en biedt een gestructureerde omgeving voor modelvliegen, waardoor zowel beginners als ervaren piloten kunnen genieten van deze geliefde activiteit.

Het nieuwe modelvliegveld zal simpel worden ingericht om ervoor te zorgen dat liefhebbers van modelvliegen een optimale ervaring hebben. Van ruime start- en landingsbanen tot speciale zones voor het modelvliegen.
“We zijn verheugd om de goedkeuring van de gemeente Heusden voor ons nieuwe modelvliegveld in Elshout aan te kondigen,” aldus J.H. Ockels, voorzitter van de modelvliegvereniging. “Dit is weer een geweldige kans voor de gemeenschap om onze passie voor modelvliegen te delen. We zijn dankbaar voor de steun van de gemeente en de eigenaar van het veld en kijken ernaar uit om de eerste vluchten van het seizoen 2024 te maken op ons prachtige nieuwe modelvliegveld.”

The Hawks heeft ruim over 40 jaren in Vught gevlogen maar is door de no-flyzone, van de EBI gevangenis Vught, moeten verlaten.

Wil je komen kijken, modelvliegclub The Hawks vliegt wanneer het weer het toelaat.
Bezoek is altijd welkom wanneer we aan het vliegen zijn.

Nieuw modelvliegveld voor The Hawks
Getagd op: