Het was grau en grijs in de januari-maand maar met de komst van februari leek de winter snel naar het koude noorden te trekken. Vooral na de tweede helft van de maand begon de zon te schijnen en liepen de temperaturen op boven de 10gr Celsius. Ongekend en volgens de statistieken was het lang niet meer voorgekomen. Eenmaal eerder is het voorgekomen, namelijk in de winter van 1990.

Maar wie weet dat nog?

Het gras rondom ons veld profiteert ook van het lenteweer. Het groeit snel en de boer-eigenaar heeft al snel besloten om het mooie weer aan te grijpen om te maaien en om daarna zijn gespaarde mest uit te kunnen rijden. Veel activiteiten in de Vughtse Gement en ze lijken vroeger te beginnen dan ooit. Velden die al omgegooid worden en de donkere aarde wordt door de zon opgewarmd.

Ook op ons veld waren er meer activiteiten dan gebruikelijk. In de weekenden met mooi weer komen meer leden naar ons veld om de vingers weer eens los te gooien op hun zenders.

Heerlijk om dan met z’n allen buiten in de vroege lentezon te staan en te merken dat ook de thermiek weer opbouwt. Er is zelfs weer een nieuwe streeftijd gevlogen voor 2019 in onze ZDC. DLG-ers hebben hun eerste thermiek gevlogen en de zwevers hebben al grote hoogtes bereikt zonder ook maar iets van een motor te gebruiken.

Een mooi begin van het seizoen 2019 maar……. maart komt eraan en die kan natuurlijk zijn staart nog even roeren. Maar goed, deze februari 2019 gaat de boeken in als één van de mooiste met de meeste zonuren. Dat belooft weer heerlijke vlieguren voor het komende seizoen.

Lente in de winter
Getagd op: