De 2de Pipermeeting, georganiseerd door The Hawks, was afgelopen zaterdag 17 juli.
Over het weer hadden we geen klagen: de wind had iets minder uit het Noorden mogen komen maar het vliegen was goed te doen.

Een stukje geschiedenis: deze Pipermeetings werden vroeger gehouden op de club in Nistelrode. Die club is helaas opgeheven. Sindsdien heeft The Hawks deze traditie overgenomen. Leuk om te zien dat de oud-leden van Nistelrode nu onze club komen bezoeken en dat zij veel vliegers herkennen die vroeger naar de club in Nistelrode togen om hun Pipers uit te pakken en ermee te vliegen.

Een groot aantal clubgenoten zijn gekomen om te helpen (waarvoor dank) en natuurlijk om zelf een vluchtje te maken.
We hebben veel bezoekers gesproken die kwamen kijken nadat ze het artikel in het Klaverblad en Vught.nieuws.nl hadden gelezen. Het is altijd leuk om bezoekers te spreken die vliegtuigen fascinerend vinden, iets wat voor ons modelpiloten heel herkenbaar is.
Natuurlijk nodigen wij de nieuwsgierige bezoekers uit om onze website te bekijken, een proeflesje te komen maken of zelfs om met modelvliegen te beginnen: waarom niet, het is een geweldige en veelzijdige hobby!
Vele verschillende Pipermodellen werden uitgepakt en klaar gezet om te vliegen. Ook een unieke Skycycle, een experiment van Piper, was aanwezig. De Piper J3 in military-look was favoriet. Deze waren aanwezig van klein tot groot. Daarnaast waren er ook Piper Funcub schuimmodellen te zien, zij hebben zelfs een leuke duo synchroonvlucht gemaakt. Twee Pawnee’s hebben geprobeerd ons veld te besproeien. Een clubgenoot heeft vele vluchten gefilmd d.m.v. een achtervolging met een drone.
Een verdwaalde Fokker kwam ook de Pipers even begroeten.
Het was een geslaagd evenement. Er is lekker gevlogen en er zijn weer veel ervaringen uitgewisseld. Dat smaakt naar meer!

Op naar 5 september, dan hebben we de IGG-sleepmeeting, een dag waarop grote en kleine modelslepers en -zwevers komen vliegen op onze club.

Foto’s en video zijn te vinden op onze website (media).

Pipermeeting: prachtige vliegtuigen en gezellige sfeer.
Getagd op: