Het vliegseizoen 2024 gaat bijna weer beginnen.

Inmiddels zijn in 2024 de bouwavonden in de Elzenburg, het buurtcentrum in Vught, weer afgesloten. Dit betekent vaak dat de gebouwde kisten klaar staan om het luchtruim te kiezen.

Echter, begin 2024 heeft de gemeente Heusden besloten geen vergunning meer af te geven voor “onze” modelvlieglocatie De Zeeg. Dit i.v.m. met verzoek van de weidevogelvereniging om het modelvliegen op de Zeeg, in het mooiste vliegseizoen van het jaar, te verbieden.

Deze aankondiging bracht een golf van bezorgdheid en onzekerheid teweeg onder onze leden. Na het te zijn weggestuurd in Vught worden we wederom weggestuurd in Heusden. Met deze verandering moeten we weer een nieuwe locatie vinden om onze passie voor modelvliegen voort te zetten.

Het nieuws zorgde voor verhitte discussies en dwong ons om samen te komen en oplossingen te zoeken. Er werden verschillende opties besproken en geëvalueerd. Er werd begonnen met zoeken naar alternatieve locaties waar we onze passie kunnen voortzetten.

Hoewel de toekomst van het vliegen op de Zeeg eindig is, is één ding duidelijk: de vastberadenheid en veerkracht van de club om deze uitdaging te overwinnen en een nieuwe plek te vinden, waar we samen kunnen komen en genieten van onze geliefde activiteit, is bemoedigend. Gelukkig krijgen we medewerking van gemeente Heusden en zijn er al verschillende locaties beoordeeld, helaas nog niet met het gewenste effect.

Maar, we geven niet op en we zijn inmiddels in een stadium dat we al weer proefvluchten aan het maken zijn op verschillende locaties, om deze te beoordelen op onze eisen en wensen.

Wij gaan er dus vanuit dat we binnenkort weer kunnen starten met vliegseizoen 2024.

P.S.: weet jij nog een veld voor onze modelvliegclub, laat het ons dan gerust weten.

Vliegseizoen 2024
Getagd op: