24nov2023
Dillenburgstraat 46, Drunen

Leerlingen van het d'Oultremont College presenteren hun eigenbouw project

Van 13:30 tot 16:00

d'Oultremont College

Dillenburgstraat 46, Drunen

d'Oultremont College

Leerlingen van d'Oultremonde College Drunen presenteren zelfgebouwd zweefvliegtuig

In een opmerkelijk project dit schooljaar hebben leerlingen van HAVO3 en VWO3 van het d'Oultremonde College te Drunen de uitdaging aangenomen om een zweefvliegtuig in een projectgroep te ontwikkelen, te bouwen en het in de lucht te laten zweven. Als blijk van hun inzet en toewijding om theorie om te zetten in de praktijk, wordt het resultaat binnenkort onthuld.

Dit initiatief is door samenwerking van het d’Oultremonde Technasium en Modelvliegclub The Hawks tot stand gekomen. The Hawks heeft de leerlingen ondersteund door middel van een informatieve sessie over modelbouw en luchtvaart. De leerlingen kregen de kans om vragen te stellen en waardevolle inzichten te verwerven. Hun ultieme einddoel is om een werkend model van een zweefvliegtuig te bouwen. Tijdens het project hebben de leerlingen zelf een modelvliegtuig mogen besturen op het veld van modelvliegclub The Hawks.

Het hoogtepunt van dit project wordt gemarkeerd met een presentatie van hun eigen gebouwde vliegtuig en een vluchtuitvoering in de gymzaal van d'Oultremonde College, gelegen aan de Dillenbrugstraat 46 in Drunen. Een jury, bestaande uit een docent, een leerling en een vertegenwoordiger van The Hawks, zal de vliegtuigen van de leerlingen beoordelen op originaliteit, prestatie en presentatie.

Belangrijke evenementdetails:

Datum: Vrijdag 24 november 2023

Aanvang: 13:30 uur

Locatie: Gymzaal d'Oultremonde College, Dillenbrugstraat 46, Drunen
website: https://www.doultremontcollege.nl/ ,https://www.thehawksvught.nl

Dit project weerspiegelt de inzet van de leerlingen van d'Oultremonde College en hun vermogen om (complexe) theoretische concepten om te zetten in tastbare prestaties. Het belooft een opmerkelijke en inspirerende gebeurtenis te worden, die de luchtvaartliefhebbers zeker zal aanspreken.

Download evenement naar agenda

Presentatie zelfbouw zweefvliegtuig
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.